School event 2017

Morgendagens teknologi- og naturfagshelter
– Fra jordens indre til det ytre rom

22. mars, kl 12-14.  Telenor Arena, Fornebu
Vi gjentar suksessen med skolearrangement i tilknytning SSV Conference, og ønsker velkommen til minikonferanse for 1 300 elever fra 5. og 6. klasse. 

Jan Tore Sanner. PortraitJan Tore Sanner
Kunnskaps- og integreringsminister

Jan Tore Sanner ble utnevnt til Kunnskaps- og integreringsminister 18. januar 2018, og har ansvar for barnehager, skoler og integrering. Nå kommer han til SSV Conference for å åpne skolearrangementet, og både store og små gleder seg …

Pål Brekke. PortraitPål Brekke
Seniorrådgiver, Romforskning Norsk Romsenter

Astroshow – en kosmisk reise gjennom solsystemet og ut i universet
I tusenvis av år har mennesker speidet mot himmelen og under seg over hva som finnes langt der ute. Med stadig større og bedre teleskoper og avanserte romsonder har vi utforsket planetene og stadig dypere deler av universet. Astroshowet vil ta dere med på en unik kosmisk reise gjennom det vakre nordlyset, forbi sola og planetene og ut blant eksotiske fjerne galakser, sorte hull, nøytronstjerner og kraftige supernovaer. Spektakulære bilder og filmer fra moderne teleskoper blir vist og med fokus på de unike bildene som romteleskopet Hubble har gitt oss.

Bli med på jakten på en komet og se hvordan Cassini styrtet inn i Saturns atmosfære. Kom og se bilder av kolliderende galakser eller eksotiske tåker som fungerer som fødestuer der nye stjerner dannes. Et multimediashow med mye video og musikk.

 Henrik Svensen
Forsker, Senter for jordens utvikling og dynamikk, UiO

Den største masseutryddelsen
For 242 millioner år siden forsvant mer enn 95 % av livet på jorden. Hva vet vi egentlig om det som skjedde?

Jorden har vært gjennom fem store masseutryddelser i løpet av de siste 550 millioner år.

Geologene har visst om disse krisene i lang tid, men gode forklaringer er fortsatt mangelvare. Dette foredraget tar for seg status innen fagfeltet og de mest brukte modellene. Kan masseutryddelser forklares med meteorittnedslag – eller har jorden selv hatt noe med krisene å gjøre? Og er det mulig å bruke fortiden til å forstå den såkalte «sjette masseutryddelsen» som allerede kan være i gang?

Stine Myhre Selås. Portrait.Stine Myhre Selås
Senior Engineer Platform Technology, Statoil

Stine Myhre Selås er utdannet sivilingeniør i Marine Konstruksjoner ved NTNU i Trondheim og har jobbet i Statoil i snart 8 år. Hun jobber med store konstruksjoner og har de siste årene jobbet med Hywind som er Statoils egenproduserte design for vindmøller i havet. Hun er også realfagsrollemodell og holder foredrag for elever i skolen om realfag.

Hun vi snakke om hvor olje, gass og strøm kommer fra, hva vi bruker det til og hva Statoil jobber med for å produsere energi.

Subsea Valley logo
  • Man doing field work in Sibir. Photo
0
young pupils from all over Norway attended the School Event at SSV Conference 2017
0
different events expected to take place next year at SSV Conference 2018
0
speakers inspired our pupils in 2017