Minikonferanse

6. april
Tid: 12:30-14:30

“Årets vakreste eventyr!”

sitat fra tidligere
skolesjef

Last ned PDF

Invitasjon til skolearrangement 2017 (Fullbooket!)

Subsea Valley arrangerer årets konferanse “Engineering the Future” på Telenor Arena 4-6 april. Over to dager tar konferansen og en stor teknologiutstilling for seg banebrytende teknologi og innovasjon innenfor energi og engineering.

I tilknytning til konferansen gjentar vi suksessen med skolearrangement 6. april etter lunsj, og inviterer til en minikonferanse for 1.200 elever fra hhv 5. og 6. klasse fra Østlandsregionen.

Minikonferansen for skoleelevene settes opp med flere spennende foredrag. Bakgrunnen er et ønske fra bedriftene i kompetanseklyngen om å stimulere barna til utdanning innen STEM-fagene (science, technology, engineering, mathematics).

1. Bølgen

Med utgangspunkt i den norske filmen Bølgen kommer vi inn på tema som geologi, spektakulære naturfenomener, digitale effekter, programmering, 3D-visualisering og mye annet.

Fantefilm, produsentene bak filmen, vil sammen med det interaktive byrået Gimpville vise skred- og bølgescener fra filmen (NB! Ingen skumle scener), forklare barna hvilke muligheter som finnes innenfor den digitale teknologien, hvordan man kan bruke teknologi til å lage byer og natur i 3D og hvordan man lag på lag kan sette sammen og lage naturtro scener. Dette blir garantert en spennende opplevelse for barn (og voksne).

2. Naturkrefter

En ekspert/geolog/forsker vil forklare barna om naturkrefter og hvordan ting henger sammen; hvordan skred oppstår og hvordan dette påvirker naturen rundt. Barna vil få bedre begrep om hvor viktig geologi er, hvor mye av det rundt oss denne kan forklare og samtidig få øynene opp for at alt rundt oss er i bevegelse og endring.

3. Rollemodeller fra Statoil

To unge rollemodeller fra Statoil vil prate om en aktuell energiform (mest sannsynlig vind). De vil presentere seg selv, prate rundt hvorfor de valgte STEM-fag og hvilke muligheter dette har gitt.

Målet er å være med på og skape morgendagens teknologi- og naturfaghelter, og tilbakemeldingene vi har fått fra tidligere konferanser er utelukkende positive. Skolearrangementet er selvfølgelig gratis å delta på.

Arrangementet er fullbooket, og påmelding stengt.

SSV Conference arrangeres av kompetanseklyngen Subsea Valley.

Subsea Valley er Norges største industriklynge som representerer over 30.000 arbeidsplasser på det sentrale Østlandet. Klyngen består av teknologi og engineeringbedrifter, svært mange av dem verdensledende innen energisektoren, samt utdanningsog forskningsinstitusjoner som UiO, HSN, SINTEF, BI og IRIS.

Subsea Valley arrangerer årlig SSV Conference i Oslo, en av de største energi- og teknologi-konferansene i Nord Europa. Konferansen samlet i 2016 nesten 500 konferansedelegater og over 100 bedrifter som utstillere.